- Over Nepomuk
- Over Nepomuk
- Johannes Nepomucenus
- Geschiedenis
- De doelstelling
- Het bestuur
- Tentoonstellingen
- Toespraak 2015
- Jaarverslagen
- Activiteitenprogramma
- Lid worden
- Lezingen en presentaties
- Opzienbarende vondsten
- Jumelagemonument Boxmeer-Sigmaringen
- Cabaret de la Mer 25 jaar Nepomuk
- Werkgroep toponiemen
- Vrienden van Nepomuk
- Publicatie Nepomuk in tijdschrift Brabants Heem & Erfgoed
- Educatie
- ARCHIEF
- Schenkingen en bruiklenen
-
Schatsurfen op internet
- Zoeken op Delpher
- Boxmeers Weekblad
- Archief Kasteel Huis Bergh
- BHIC Archief Brabant
- Google zoekmachine
- Archieven.nl
- Wie Was Wie
- Beeldbank van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
- Nationaal Archief
- Geheugen van Nederland
- Genealogie online
- Beeldbanken
- Genealogie Archief
- Genbronnen Archieven
- Thuis in Brabant
- Netwerk Oorlogsbronnen
- Topotijdreis Topografische kaarten
- Rariteitenkabinet
- Analyse website
Opzienbarende vondsten...
Sinds de oprichting van 'Nepomuk', in 1986, zijn er door de vereniging talrijke ontdekkingen en opzienbarende vondsten gedaan. Dikwijls werd de publiciteit behaald met deze ontdekkingen.
Dit voorjaar (2015) zal opnieuw een hoofdstuk worden toegevoegd aan de lange lijst van opzienbarende vondsten. Houdt u deze website goed in de gaten..!
Tot de ontdekkingen behoren ondermeer een geschilderd portret van Johan Baptist Van den Berg, 'De Dolle Graaf', Boxmeers zilver dat door onze vereniging werd aangekocht op het PAN in Amsterdam (In opdracht van Gemeente Boxmeer), de oude toegangspoorten van het Boxmeerse kasteel en oude houten medaillons van een trapbalustrade uit dit kasteel. Ook kon een deel van de bibliotheek van het kasteel, een reeks boeken van Johanna Josepha Gravin van den Berg aan de collectie van het kasteelmuseum worden toegevoegd.
De lijst aan rariteiten is lang: de gildevaandels van het H. Bloedsgilde konden door actieve inzet van het bestuur van Nepomuk worden gered, en zijn thans te bewonderen in de Basiliek. De kostbare restauratie werd door de Stichting Vrienden van het H. Bloedsgilde opgenomen.
Het foto-archief van de Maaslandredactie van De Gelderlander zou worden verkocht tijdens een grote publieksactie aan willekeurige belangstelllenden: ingrijpen van Nepomuk zorgde ervoor dat de gehele fotocollectie behouden werd en thans beheerd wordt door het BHIC !
Eind 2014 werd het kostbare Boxmeerse Zilver, dat in 2000 uit het Kasteelmuseum was gestolen, door de secretaris van Nepomuk weer opgespoord en (gedeeltelijk) weer naar Boxmeer teruggebracht.